четверг, 24 марта 2016 г.

Повідомлення для учнів.Світ мистецтва.

Картини, оповідання, вірші, танці, музичні твори, чудові палаци й парки, мультфільми й вистави, пам'ятники — усе це твори різних видів мистецтва. Світ мистецтва — це світ прекрасного! Світ, сповнений звуків, барв, неповторної краси ліній, форм, слів. Світ людських почуттів і мрій. Світ народної мудрості та майстерності. Видів мистецтва існує безліч, і всі вони різняться між собою.

?   Що поєднує, на вашу думку, українську народну пісню, Софійський собор
у Києві й вірші Т. Г. Шевченка?
Вони привертають нашу увагу. Колись твори мистецтва здавалися людям дивом. Вони вірили, що на їх створення митців надихають боги. В уявленнях давніх греків Муза Талія була покровителькою комедії, Кліо — історії, Мель-помена — трагедії, Терпсихора — танців... Під час створення творів мистецтва дуже важливими є талант і натхнення, а також знання й уміння. Нам потрібно навчитися розуміти музику, живопис, поезію. У художніх творів є своя мова і свої закони. Розуміти їх так само важливо, як уміти писати, лічити, читати.

Будь-який твір мистецтва — це розмова художника з глядачем, читачем, слухачем. Художник може відобразити у своєму творі не тільки побачене, але й свої думки, враження, переживання. Багато про що ми не можемо повідомити за допомогою слів. Напевно, вичули вирази: «несказанна краса», «невимовні почуття». Те, про що так важко висловитися, можна передати мовою мистецтва.

Комментариев нет:

Отправить комментарий